15 Mar 2013

Trucuri pentru Windows XP

Cand instalam windows xp acesta este default  fara My Computer si My Documents pe desktop insa pentru majoritatea utilizatorilor urmatoarea intrebare este cum pun my computer pe desktop precum si my documents.
Pentru a pune pe ecran my computer si my documents dam un click dreapta pe desktop, intr-o zona libera si dam:
Properties > Desktop apoi dam Customize Desktop si alegem ce iconite vrem sa apara pe ecran: My Computer, My Document, Internet explorer sau Network places, de aici alegeti cele dorite apoi apasati OK pe ambele ferstre.
Pornirea Windows Explorer intr-un anumit folder.
Pentru ca Windows Explorer se deschide intodeauna in My documents si deseori nu prea ne folosim de explorer in My documents am sa va arat cum se schimba adresa in care se va deschide.
Pentru a alege alta destinatie pentru Windows Explorer dam click dreapta pe el si la properties schimbam target ul cu “%SystemRoot%explorer.exe /e, c:” pentru a deschide partitia C.
Desigur daca lasam gol adica punem “%SystemRoot%explorer.exe /e,” se va deschide in My Computer sau putem inlocui C: cu orice alt folder dorit.
Cum setam autologin in Windows XP:
Dupa unele instalari mai ciudate cum ar fi cea de la placa video ati este posibil ca windows xp sa nu se mai logheze automat pe contul tau.
Pentru a face logarea automata in windows xp trebuie sa mergeti la start > run si sa scrieti “control userpwasswords2” si sa selectati contul dorit si sa debifati optiunea users must enter a user name and password to use this computer.Cum sa inchid calculatorul mai repede in Windows XP:
Pentru a inchide mai repede calculatorul trebuie sa modificam o optiune in registri.
Pentru a modifica trebuie sa mergem la Start > Run si sa scriem Regedit, apoi cautam [HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManagerMemory Management] in care setam cu 0 optiunea ClearPageFileAtShutdown.
Refacere icon Show Desktop:
Daca ati sters din greseala Show Desktop o puteti readuce pe quick lunch folosind Start > Run > regsvr32 /n /i:U shell32Pentru marirea vitezei de operare prin optimizarea librariilor pe care Windows-ul le incarca si care ocupa din memoria RAM
Click pe Start – Run dupa care scrieti comanda: regedit. Aceasta va deschide registrii Windows. Cautati (cu Find) urmatoarea sectiune:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
Dupa ce ati localizat-o, cu click dreapta creati un sub-key pe care-l numiti AlwaysUnloadDLL si setati Value egal cu 1. Restartati Windows-ul.
Marirea vitezei de shutdown
Click pe Start – Run si tastati regedit. Extindeti coloana HKEY_CURRENT_USER; extindeti coloana Control panel; selectati Desktop. In fereastra din dreapta, selectati AutoEndTasks, modificind valoarea 0 cu 1.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

One Response to Trucuri pentru Windows XP

  1. Interesanta si curajoasa abordare a acestui subiect.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply